1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell tekerlekli sandalye için kapak topluyor

Shell tekerlekli sandalye için kapak topluyor

Shell & Turcas, yurt çapında servislerde topladığı plastik kapakların geri dönüşüm gelirleriyle tekerlekli sandalye alıyor. 

Shell tekerlekli sandalye için kapak topluyor

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas, yurt çapında servislerde topladığı plastik kapakların geri dönüşüm gelirleriyle tekerlekli sandalye alıyor. 

Shell & Turcas, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile iş birliği içinde Türkiye çapındaki özel madeni yağ servislerinden plastik kapak topluyor. Toplanan kapakların geri dönüşümüyle elde edilecek gelirin tamamı, engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye alımında kullanılacak.

Shell Madeni Yağlar, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) 2011 yılından bu yana yürüttüğü plastik kapak toplama projesine destek veriyor. TOFD ile yapılan iş birliği kapsamında Shell & Turcas madeni yağ distribütörleri, Türkiye çapındaki özel madeni yağ servislerinden plastik kapakları topluyor. Toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı, engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere akülü ve manuel tekerlekli sandalye alımında kullanılacak.

“ZORLUKLARI AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak, engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirterek şunları söyledi, “TOFD ile iş birliği yaparak engelli vatandaşlarımıza hareket serbestliği sağlayacak tekerlekli sandalye alımında yardımcı olacak kapak toplama projemizi başlattık. Bu sayede engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukların azalmasına katkı sağladığımız için çok mutluyuz”. 

“ENGELLİLERİN ÖZGÜRCE HAREKET ETMESİ İÇİN”
TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş da kurulduğundan bu yana derneğin ulusal ve uluslararası birçok projeyi başarıyla yürüttüğünü belirterek, bunların en önemlilerinden birinin de kamuoyunda “mavi kapak” olarak bilinen plastik kapak toplama kampanyası olduğunu belirtti. Ramazan Baş, “Shell & Turcas ile madeni yağ ambalajlarının kapaklarının toplanması yönünde bir anlaşma sağladık. Bu iş birliği ile ürün kapakları gönüllü olarak toplanacak. Toplanan kapaklardan elde edilen gelir, akülü veya manuel tekerlekli sandalye, yara minderli sandalye gibi engellilerin özgürce hareket edebilmesini sağlayacak araçların alımında kullanılacak. Shell & Turcas’ın duyarlılık göstererek projemize destek vermesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler