1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell ve Nijeryalıların davası bugün başlıyor

Shell ve Nijeryalıların davası bugün başlıyor

Enerji Günlüğü - Shell'in Nijer Deltası'nda petrol sızıntısı nedeniyle zarar gören Nijeryalıların açtıkları dava bugünden itibaren görülmeye başlandı.Londra...

Shell ve Nijeryalıların davası bugün başlıyor

Enerji Günlüğü - Shell'in Nijer Deltası'nda petrol sızıntısı nedeniyle zarar gören Nijeryalıların açtıkları dava bugünden itibaren görülmeye başlandı.

Londra Yüksek Mahkemesi, 40 binin üzerinde Nijeryalının Shell'in Nijer Deltası'nda petrol sızıntısı nedeniyle İngiliz-Hollanda ortaklığı Shell ve onun Nijerya bağlı ortaklığı SPDC aleyhine açtıkları davayı bugün görüşmeye başladı.

Önümüzdeki dört gün boyunca devam edecek mahkeme sürecinde son beş yılda petrolün neden olduğu kirlenme nedeniyle balıkçılık faaliyetlerinde büyük zarara uğrayan Nijerya Bille Krallığı'ndan 2335 davacı ile Ogale Topluluğundan 40 bin kişinin müdahilliğinde iddialar dinlenecek. 

Shell ise bu iki topluluğun yaşadığı alanın petrol hırsızlığı, boru hattı sabotajı ve illegal rafineri faaliyetlerinin yoğun olarak görüldüğü bölgeler olduğunu iddia ediyor. 

2013 yılında Hollanda'da bir mahkeme de aynı iddialarla dava açan 4 Nijeryalı'nın davasında şirketi kısmen kusurlu bulmuştu.

SHELL NİJERYALI ÇİFTÇİYE TAZMİNAT ÖDEYECEK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler