1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Shell yol emniyetini ciddiye alıyor

Shell yol emniyetini ciddiye alıyor

Enerji Günlüğü - Shell, iş ortakları için bu yıl dördüncüsünü düzenlediği yol emniyeti konferansını Shell yöneticileri ve çalışanlarının da...

Shell yol emniyetini ciddiye alıyor

Enerji Günlüğü - Shell, iş ortakları için bu yıl dördüncüsünü düzenlediği yol emniyeti konferansını Shell yöneticileri ve çalışanlarının da katılımıyla 5 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirdi. Konferansta Shell’in uygulanmasını titizlikle gözettiği yol emniyeti kuralları ve örnek uygulamalar ele alındı.

Yol emniyeti konusunda toplumsal bilincin artmasını sağlamak amacıyla kapsamlı çalışmalar yürüten Shell, kendi faaliyetlerinde de emniyet kurallarının titizlikle uygulanması amacıyla etkinlikler gerçekleştiriyor. Shell, bu kapsamda iş ortakları için düzenlediği yol emniyeti konferansının dördündücüsünü Shell yöneticileri ve çalışanlarının da katılımıyla 5 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdi.

YOL EMNİYETİNDE HEDEF HEP DAHA İYİSİ

Konferansta konuşma yapan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, yol emniyeti konusunda her zaman daha iyi performansı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Shell olarak faaliyetlerimizi başarıyla büyütüyoruz. İşlerimiz büyüdükçe yaptığımız yol ve riskler artıyor. Emniyet konusundaki başarılı performansımızı sürekli olarak geliştirmeliyiz. Her faaliyetimizde farklı riskler var ama tüm çalışanlarımız için geçerli olan ortak risk alanı, yol emniyetidir. Bu nedenle yol emniyeti üzerinde titizlikle durmamız gerekiyor. Çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın bu konudaki duyarlılıkları, yol emniyeti konusundaki hedeflerimize güç katıyor.”

Shell Küresel Yol Emniyetinden Sorumlu Genel Müdürü Linda Philips ise Shell operasyonları kapsamında her yıl 1.3 milyar kilometre yol kat edildiğini belirterek, “Yol emniyeti programını uygulamaya başladığımız 2010 yılından bu yana bu konudaki performansımız sürekli iyileşiyor. Shell, bu alanda en iyi performansa sahip şirketlerden biri. Bu nedenle Royal Dutch Shell bu yıl Prens Michael Uluslararası Yol Emniyeti Ödülü’ne, Shell Türkiye ise Uluslararası Stevie Ödülü’ne layık görüldü” dedi.

Konferansta, sürücülerin yol emniyeti konusunda değerlendirildiği Shell Sürücü Ligi’nde başarı kazananlara sertifika ve ödülleri verildi. Ayrıca ‘Optimum Denge Modeli-İnsan davranışlarının temeli ve değişimi için temel prensipler’, ‘sürücü eşlerine verilen eğitimler’, ‘yol emniyetine ilişkin yasal düzenlemeler’ ve ‘araç içi kamera sistemlerinin faydaları’ ele alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler