1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell`e Nijerya`da petrol sızıntısı davası

Shell`e Nijerya`da petrol sızıntısı davası

Enerji Günlüğü - Petrol devi Shell, Nijerya köylerinde petrol sızıntısı nedeniyle kirlenmeye yol açtığı suçlamasıyla Hollanda'da mahkemeye çıkacak.Dava,...

Shell`e Nijerya`da petrol sızıntısı davası

Enerji Günlüğü - Petrol devi Shell, Nijerya köylerinde petrol sızıntısı nedeniyle kirlenmeye yol açtığı suçlamasıyla Hollanda'da mahkemeye çıkacak.Dava, Nijeryalı çiftçiler ve Friends of the Earth derneğinin Hollanda şubesi tarafından açıldı.
Hollanda'da ilk defa çok uluslu bir şirket başka bir ülkede yol açtığı zarar nedeniyle yargılanıyor.Hollanda- İngiltere ortak şirketi Shell, bölgedeki güvensizlik nedeniyle sızıntıyı temizleyemediğini söylüyor.Şirket, ayrıca sızıntının yarısından fazlasının hırsızlık ve sabotajdan kaynaklandığını söylüyor.Dava, Nijerya'nın Ogoniland bölgesindeki sızıntılarla ilgili olarak açıldı.Çiftçiler petrol şirketinin boru hatlarındaki sızıntının mahsullerini ve balık çiftliklerini yok ettiğini söylüyor. Yapılan açıklamalarda çiftçilerin açtığı davanın başarılı olması durumunda sızıntılardan etkilenen binlerce kişinin şirkete tazminat davası açabileceği belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler