1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu kurulacak

Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu kurulacak

Sıfır Atık Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Sıfır Atık koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasını öngörüyor.

Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu kurulacak

Enerji Günlüğü - Sıfır Atık Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Sıfır Atık koordinasyon Kurulu’nun oluşturulmasını öngörüyor.

Sıfır Atık Yönetmeliği, Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik, hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi süreçlerinde çevre ve insan sağlığının ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasına, yaygınlaştırılmasına, geliştirilmesine, izlenmesine, finansmanına, kayıt altına alınarak belgelendirilmesine ilişkin genel ilke ve esasların belirlenmesini amaçlıyor. 

Yönetmelik uyarınca Bakanlık tarafından belirlenen kamu kurum/kuruluşları ve ilgili sektör temsilcilerinden oluşacak bir Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. 

KURULUN GÖREVLERİ
Kurul yılda en az bir kere Bakanlığın belirleyeceği gündemle Bakanlık temsilcisinin başkanlığında toplanacak. Kurulun sekretarya hizmetleri, Bakanlık tarafından yürütülecek ve toplantı yer ve zamanı ile gündemine ilişkin hususlar, toplantı tarihinden en az on beş gün önce Bakanlık tarafından ilgili temsilcilere bildirilecek.

İLLERDE SIFIR ATIK YÖNETİM SİSTEMİ PLANI HAZIRLANACAK
Kurul ayrıca Yönetmelik doğrultusunda yürütülen çalışmaları ve uygulamaları değerlendirerek tavsiye kararları alacak ve çalışmalarını Bakanlıkça belirlenen çalışma usul ve esaslarına göre yürütecek.

Öte yandan her ilde kurulacak olan İl Mahalli Çevre Kurulları, İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planını, altı ay içerisinde hazırlanmasını sağlayarak karara bağlamakla yükümlü olacaklar. 

YÜRÜRLÜK
Yönetmelikte “Sıfır atık belgesine ilişkin esaslar” başlıklı 4. bölüm altında yer alan “Sıfır Atık Belgesinin Nitelikleri” başlıklı 15. madde; “Sıfır atık belgesi alma yükümlülüğü” başlıklı 16. madde; “Sıfır atık belgesine başvuru ve başvurunun değerlendirilmesi” başlıklı 17. madde; “Sıfır atık belge esaslarına aykırılık, adres ve diğer değişiklik durumları ve belgenin iptali” başlıklı 18. madde ve “Sıfır atık belgesine sahip yerlerin denetimi ve izlenmesi” başlıklı 19. madde, altı ay sonra yürürlüğe girecek. Diğer hükümlerin hepsi Yönetmeliğin yayımı itibarıyla yürürlüğe girdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler