1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Simson: Önümüzdeki aylar zorlu geçecek

Simson: Önümüzdeki aylar zorlu geçecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, geçen yıl geçici olarak aldığı enerji krizi acil durum tedbirlerinin Rusya ve Orta Doğu’daki savaşların etkileri nedeniyle uzatılmasını önerecek.

Simson: Önümüzdeki aylar zorlu geçecek

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson, Avrupa'nın kışa daha iyi hazırlandığını ancak enerji şoklarına maruz kalmaya devam ettiğini belirterek, önümüzdeki ayların zorlu geçeceğini ve bloğun kriz araçlarını uzatmayı düşünmesi gerektiğini açıkladı.

AB Komisyonu, geçen yıl uygulamaya koyduğu enerji acil durum kurallarını, Orta Doğu'daki çatışmalar ve bölgenin gaz altyapısının güvenliğine ilişkin endişeler nedeniyle uzatmayı teklif edecek. 27 üyeli AB, dalgalanmayı azaltmak ve seçmenlerin tepkisinden kaçınmak için geçen yıl geçici bir gaz fiyat sınırı, yakıtın ortak satın alınması ve yenilenebilir enerjiler için izinlerin hızlandırılması dahil bir dizi önlem üzerinde anlaşmıştı. 

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLAR ZORLU GEÇECEK”

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson, Avrupa Parlamentosu milletvekillerine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın şu anda kışa daha iyi hazırlandığını ancak enerji şoklarına maruz kalmaya devam ettiğini belirterek, önümüzdeki ayların zorlu geçeceğini ve bloğun kriz araçlarını uzatmayı düşünmesi gerektiğini söyledi. 

Rusya savaşının etkileri nedeniyle piyasaların hala kırılgan olduğu Orta Doğu'da yaşanacak bir krizin geniş çaplı etkileri olabileceği uyarısında bulunan Simson, "Aynı şekilde, kilit enerji altyapısında meydana gelebilecek herhangi bir olay, çok gergin olan enerji piyasalarını hızla etkileyebilir. Bu da çeşitlendirme çabalarımızı sürdürmemiz ve ihtiyatlı politikalar izleyerek uyanık bir duruş sergilememiz gerektiği anlamına geliyor" dedi. 

Simson ayrıca AB'yi yenilenebilir enerjiler konusundaki ivmeyi kaybetmemeye çağırdı ve "Düzenleyici, finansal ve izin sorunları da dahil olmak üzere engelleri ele almak ve mevcut şebekelerin daha iyi ve daha akıllıca kullanılmasını sağlamak için önlemler içerecektir" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler