1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sırbistan’dan TürkAkım hazırlığı

Sırbistan’dan TürkAkım hazırlığı

Enerji Günlüğü - Sırbistan, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden tedarik edebilmek için TürkAkım’ın kendi topraklarından geçmesi için teknik hazırlıklarının...

Sırbistan’dan TürkAkım hazırlığı

Enerji Günlüğü - Sırbistan, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden tedarik edebilmek için TürkAkım’ın kendi topraklarından geçmesi için teknik hazırlıklarının tamam olduğunu açıkladı.

Türk Akımı doğalgaz boru hattının Sırbistan topraklarından döşenmesi için gerekli izin başvurularının yapıldığı, izin alım sürecinde herhangi bir sorun beklenmediği ve hattın yapımı için teknik olarak 'her şeyin hazır' olduğu bildirildi. 

Sputnik'in haberine göre, Sırbistan'ın doğalgaz şirketi Serbiyagaz Genel Müdürü Duşan Bayatoviç, Ulusal Enerji Ajansı'na izin için başvuru yapıldığını, ayrıca şu anda projenin Güneydoğu Avrupa Enerji Birliği tarafından incelendiğini ve kurumun 60 gün içinde görüşünü bildirmesi gerektiğini söyledi. Bayatoviç, ayrıca 15 Aralık'ta gaz hattının Sırbistan'a geleceği Bulgaristan'la hacimlerle ilgili görüşmelerin planlandığını da sözlerine ekledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler