1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sol Parti alternatif bir ulusal enerji programı yayınladı

Sol Parti alternatif bir ulusal enerji programı yayınladı

Sol Parti, Demokratik Enerji Programı başlığıyla, alternatif bir enerji politikası öneren bir program yayınladı.

Sol Parti alternatif bir ulusal enerji programı yayınladı

Enerji Günlüğü - Sol Parti, Demokratik Enerji Programı başlığıyla, alternatif bir enerji politikası öneren bir program yayınladı.

Sol Parti, Demokratik Enerji Programı başlığıyla, enerjiyle ilgili sorunlara sosyalist bakışla yaklaşan ve alternatif bir enerji politikası öneren bir program yayınladı. 

Sol Parti daha önce, birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte yürüttüğü “Solda Çözüm Var: Krizden Çıkış İçin Alternatifler” başlıklı çalışmalar kapsamında, 10 Maddede Kamuculuk adlı broşürü yayınlamıştı. Çalışmaların ikinci yayını ise enerji alanındaki sorunlara, sosyalistlerin önerdiği çözümleri kapsıyor. Krizden Çıkış İçin Alternatifler II: Sol Enerji Programı Önerisi: Demokratik Enerji Programı, Sol Parti’nin web sitesinde de yayınlandı.

Programın sunuşunda çalışmanın kamucu, toplumcu bir enerji programı oluşturmaya yönelik çabaların bir parçası olduğu belirtiliyor ve Sol Parti üyeleri ve dostları ile diğer toplumcu, sol, devrimci siyasi parti ve yapıların, emek ve meslek örgütlerinin üyelerinin ve enerji politika ve uygulamaları konularında sözü olan tüm yurttaşların bilgi ve değerlendirmesine açık olduğu kaydediliyor. 

Programda enerji kullanımının vazgeçilemez insan haklarından biri olduğu ve enerji ihtiyacının karşılanmasının da bir kamu hizmeti olduğu vurgulanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler