1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şubat’ta enerji üretim maliyeti yüzde 12 arttı

Şubat’ta enerji üretim maliyeti yüzde 12 arttı

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 12,34 oranında arttı.

Şubat’ta enerji üretim maliyeti yüzde 12 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 12,34 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı Şubat ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Şubat ayında bir önceki aya göre % 4,17 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %12,34 oranında arttı.

ELEKTRİK VE GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMI %19 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Şubat ayında sanayinin dört sektöründen bir olan elektrik, gaz üretim ve dağıtımı sektöründe bir önceki yılın Şubat ayına göre % 19,24 artarken, bir önceki aya göre % 2,38 azaldı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektöründe fiyatlar bir önceki yıla göre %12,26, imalat sanayi sektöründe %8,52 ve su temini sektöründe %5,27 arttı. Su temininde ilk defa artış olması ise dikkat çekti.

Bir önceki aya göre üretim maliyetleri en fazla düşen ürünler arasında %8,96 ile kok ve rafine petrol ürünlerinde gerçekleşti. Bu azalış elektrik, gaz üretim ve dağıtımında %2,38 olarak gerçekleşti.

KONUTLARDA ELEKTRİK VE GAZ KULLANIM FİYATLARI %15 ARTTI

Şubat ayına ait TÜFE verilerine göre ise ana harcama gruplarından konutlarda su, elektrik, gaz ve diğer yakıt tüketim maliyetleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,31 artarken bir önceki aya göre ise yüzde 0,48 oranında artış kaydetti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler