1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Süre uzatım başvurusu süre bitene kadar yapılabilecek

Süre uzatım başvurusu süre bitene kadar yapılabilecek

Petrol Piyasası ile Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında lisans süre uzatım başvurusunu en geç 2 ay kala yapma mecburiyeti kaldırıldı.

Süre uzatım başvurusu süre bitene kadar yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Petrol Piyasası ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında lisans süresi uzatma başvuruları, lisans süresinin bitimine kalan süreye bakılmadan sonuçlandırılacak. 

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik düzenlemesine göre Petrol Piyasası ve LPG Piyasasında bayilik lisansı süre uzatımı başvuruları, başvuru belgelerinin eksiksiz olması ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer şartların sağlanması koşuluyla lisans süresinin bitimine ne kadar süre kaldığına bakılmaksızın sonuçlandırılacak. Ancak başvuruların lisans süresinin sona ermesinden en erken 6 ay önce yapılması mecburiyeti devam edecek. 

Her iki Yönetmelikte değiştirilen hükümlere göre süre uzatım başvurularının, lisans süresinin bitimine en geç 2 ay kala, EPDK’ya yazılı veya elektronik olarak yapılması gerekiyordu.

Yeni Yönetmelikle getirilen değişikliklerde, başvuru belgelerinin herhangi birinde eksiklik olması veya mevzuatta belirtilen koşullardan herhangi birinin sağlanmaması durumunda başvurunun iade edileceği de bildiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler