1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SÜT-D: Geri dönüşüm için evde yapılabilecek 4 ödev var

SÜT-D: Geri dönüşüm için evde yapılabilecek 4 ödev var

SÜT-D, geri dönüşüm için en yakın geri dönüşüm kutusunun yerini belirlemek, israftan kaçınmak, geri dönüşümü keyifli hale getirmek ve yapılanları sosyal medyada paylaşmak şeklinde 4 basit öneri sundu. 

SÜT-D: Geri dönüşüm için evde yapılabilecek 4 ödev var

Enerji Günlüğü - SÜT-D, geri dönüşüm için en yakın geri dönüşüm kutusunun yerini belirlemek, israftan kaçınmak, geri dönüşümü keyifli hale getirmek ve yapılanları sosyal medyada paylaşmak şeklinde 4 basit öneri sundu. 

Dünyanın geleceğini kurtaracak yedinci kaynak olarak kabul edilen geri dönüştürülebilirlere dikkat çekmek için her yıl 18 Mart tarihi Küresel Geri Dönüşüm Günü olarak kutlanıyor. Geri dönüşümün dünyanın geleceği için toplu bir dayanışma yolu olduğuna vurgu yapan ve geri dönüşüm evde başlar diyen Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, SÜT-D'nin sürdürülebilirlik yönetimi konusunda bilinç ve farkındalık oluşturma hedefiyle 2015 yılından bu yana Elektrikli ve Elektronik Atık 

(E-atık) Kahramanı ve Düşük Karbon Kahramanı ödüllerini sürdürdüğünü ifade ederek, bu yıl Küresel Geri Dönüşüm Günü’nün ana temasının da ’geri dönüşüm kahramanları’ olduğunu belirtti. Prof. Dr. Karaosmanoğlu, çoçuklara, gençlere, kurumlara, sivil toplum kuruluşları ve kentlere çağrıda bulunarak geri dönüşümle ilgili hayata geçirdiği çalışmaları özetleyip www.sut-d.org/iletisim adresinden kendileriyle paylaşmaları davetini yaptı. Geri Dönüşüm Kahramanlarını SÜT-D olarak ilan edeceklerini açıklayan Prof. Dr. Karaosmanoğlu, başarılı çalışmalara sertifika vereceklerini de sözlerine ekledi.

KOLAYCA YAPILABİLECEK 4 ÖDEV

Geri dönüşümün dünyanın geleceği için toplu bir dayanışma yolu olduğuna vurgu yapan ve geri dönüşüm evde başlar diyen Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, geri dönüşüm kahramanı olmak isteyenler için kolaylıkla yapabilecekleri 4 ödevi açıkladı:

  1.Size en yakın geri dönüşüm kutusunun nerede olduğunu keşfedin. Mahallenizde yoksa bile yakınızdaki alışveriş merkezi, okul, hastane gibi bir merkezde mutlaka bir geri dönüşüm kutusu vardır, işe bunu tespit ederek başlayın.

    2.Ürün kullanımında israf ilkesine dikkat edin. İhtiyacınız yoksa almayın, tüketiminizi azaltın, az atık hedefiyle yaşayın ve geri dönüştürülebilir malzemeleri öncelikle, mümkün olduğunca yeniden kullanın. 

    3.Geri dönüşümü günlük yaşamın keyifli bir parçasına dönüştürün. Ailenizle birlikte geri dönüşüm sürecini kolaylaştırır ve eğlenceli bir etkinlik haline getirirseniz çok daha başarılı olursunuz. Evinizdeki geri dönüşüm kutularını çöp kutunuzun yakınlarına yerleştirin. Çocuklarınızın atıkları tanımaları ve ayırmalarına yardımcı olmak için her bir atık için bölmelerine uygun renk ve görseller ekleyin. 

    4.Eğer bunları yapıyorsanız, siz de bir geri dönüşüm kahramanısınız demektir. Bu güzel davranışlarınızın başkalarına örnek olması için sosyal medyadan paylaşın. Ve hatta nasıl başardığınızı herkese anlatın, belki bir başkasına ilham olursunuz. 

Önceki ve Sonraki Haberler