1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP yassı çelik önleminden muaf tutuldu

TANAP yassı çelik önleminden muaf tutuldu

Enerji Günlüğü – Ekonomi Bakanlığı, 4 ülkeden ithal edilen yassı çelik için 6 aylık önlem uygulanması kararından TANAP'ı muaf tuttu.Ekonomi Bakanlığı,...

TANAP yassı çelik önleminden muaf tutuldu

Enerji Günlüğü – Ekonomi Bakanlığı, 4 ülkeden ithal edilen yassı çelik için 6 aylık önlem uygulanması kararından TANAP'ı muaf tuttu.

Ekonomi Bakanlığı, Ereğli Demirçelik, Tosçelik ve Sac Endüstrisi gibi yerli üreticilerin şikâyeti üzerine Çin, Japonya, Rusya ve Slovakya’danithal edilen yassı çelik için aldığı 6 aylık önlem uygulanması kararında TANAP istisna kapsamında tutuldu. Ekonomi Bakanlığı’nın konuya yönelik aldığı karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, TANAP projesinin önemine dikkat çekilerek bu projenin yapımının yerli boru üreticileri tarafından üstlenildiği belirtildi. TANAP kapsamında getirilecek çeliğin bu soruşturmadan olumsuz etkilenmemesi için istisna kapsamında tutulduğu belirtildi.

TANAP PROJESİ

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Azerbaycan’ın Şah Deniz doğalgaz alanından çıkarılan gazı, Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak. Yaklaşık 10 milyar dolar yatırım bedeline sahip projede Socar Türkiye’nin yüzde 58 hissesi bulunuyor. Projede, Türkiye’den Botaş’ın yüzde 30 ve BP’nin ise yüzde 12 payı var. TANAP’ın yıllık doğalgaz kapasitesinin ilk aşamada 16 milyar metreküp olması bekleniyor. Bu gazın 6 milyar metreküplük bölümünü Türkiye alacak. Toplam 1.850 kilometre uzunluğundaki hat, Türkiye’nin 20 ilinden geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler