1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tayvanlı TSMC Ørsted’in rüzgar elektriğini kullanacak

Tayvanlı TSMC Ørsted’in rüzgar elektriğini kullanacak

Tayvan merkezli dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC, Danimarkalı Ørsted’in üreteceği rüzgar elektriğini kullanacak.

Tayvanlı TSMC Ørsted’in rüzgar elektriğini kullanacak

Enerji Günlüğü - Tayvan merkezli dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC, Danimarkalı Ørsted’in üreteceği rüzgar elektriğini kullanacak.

Danimarkalı enerji şirketi Ørsted, Tayvan merkezli dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi TSMC ile 20 yıllık sabit fiyatlı elektrik tedarik anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmanın yenilenebilir enerji sektöründe şimdiye kadarki en büyük elektrik alım anlaşması olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre anlaşma kapsamında tedarik edilecek elektrik Ørsted’in 2025/2026 döneminde Tayvan’da devreye almayı planladığı, nihai yatırım kararını ise 2023’te vereceği 920 MW kapasiteli Greater Changhua 2b & 4 Denizüstü Rüzgâr Santrali projesinde üretilecek. Anlaşmanın bu anlamda Ørsted’in vereceği yatırım kararında olumlu yönde bir etkisi olacağı tahmin ediliyor. 

Greater Changhua 2b & 4 Denizüstü Rüzgâr Santrali projesi, Ørsted’in Tayvan’daki üçüncü denizüstü (offshore) rüzgâr enerjisi projesi olacak. Diğer ikisi ise Greater Changhua 2b & 2 Denizüstü Rüzgâr Santrali projesi 900 MW kapasiteye ve Formosa 1 projesi de 128 MW kapasiteye sahip. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler