1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Tecnatom ve TÜV Austria Türkiye’de işbirliği yapacak

Tecnatom ve TÜV Austria Türkiye’de işbirliği yapacak

İspanyol Tecnatom ve TÜV Austria Türk, Türkiye’de nükleer enerji alanında işbirliği yapacak. 

Tecnatom ve TÜV Austria Türkiye’de işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - İspanyol Tecnatom ve TÜV Austria Türk, Türkiye’de nükleer enerji alanında işbirliği yapacak. 

İspanyol Tecnatom firması ile TÜV Austria Grubu’nun üyesi TÜV Austria Türk, Türkiye’de nükleer enerji alanında işbirliği yapmak üzere anlaşma imzaladı. İki firma, başta Akkuyu NGS olmak üzere Türkiye’deki nükleer santral yatırımlarının kurulum kontrollerinden, personel eğitimine kadar çeşitli aşamalarda birlikte çalışacaklar. 

İlk hedef Akkuyu NGS
TÜV Austria Türk Genel Müdürü Melih Koray Efe, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) başta olmak üzere Türkiye’deki nükleer enerji santrali yatırımlarında kurulum ve kurulum sonrası işletme, sürekli kontrol ve personel eğitimi süreçlerinde Tecnatom ile işbirliği yapacaklarını söyledi. 

Melih Koray Efe şöyle konuştu, “İmzalanan anlaşma Türkiye’deki nükleer enerji projelerinin işletme süreçlerinde çeşitli hizmetleri kapsıyor. Türkiye’deki projelerdeki çalışmalarımız Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile uyum içinde yürütülecek. Önümüzdeki dönemde nükleer enerji sektörüne yönelik çözümler sunacağız. Bu işbirliğinin bu alanda çok önemli bir atılıma fırsat vereceğine inanıyoruz. İşbirliğimiz kapsamında test ve muayene hizmetleri, eğitim, acil durum yönetimi, emniyet yönetim sistemi, radyasyondan korunma ve dozimetre hizmetleri, atık yönetimi ve devreden çıkarılması hizmetleri, simülasyon ve izleme çözümleri, süpervizyon ve kontrol merkezleri, santral operasyonel destekler, mühendislik hizmet çözümleri, varlık yönetimi ve operasyon destek sistemleri, özel NDT ekipman ve yazılımları, dönüştürücü ve problar, otomatik ve robotlaştırılmış muayene sistemleri ve yapısal izleme çözümleri sunacağız”. 

Önceki ve Sonraki Haberler