1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Şubat ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

TEİAŞ Şubat ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

Şubat ayında toplam yedi ilde 8 adet lisanssız güneş ve rüzgar enerji santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusu değerlendirmeye alınmadı. 

TEİAŞ Şubat ayı GES ve RES bağlantı başvurularını değerlendirdi

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Şubat’ta Van, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kırşehir, Kırıkkale,  İzmir illerinde toplam 8 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu değerlendirmeye almadı.

TEİAŞ, kapasite tahsisleriyle ilgili olarak T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından alınan karar kapsamda “İletim Seviyesi Kalan Kapasite Tablosu” ve "Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği İletim Sistemine Bağlantı Başvuruları Evrak Değerlendirme Raporu”nu yayınladı. 

Buna göre, 2024 yılı Şubat ayında iletim gerilim seviyesinde Trakya’da 78,7 MW ve Antalya’da 54,2 MW olmak üzere toplam 132,9 MW kapasite kaldı. 

Lisanssız elektrik tesislerinin iletim sistemine bağlantısı için Şubat ayında 199 başvuruyu değerlendiren TEİAŞ, bu başvurulardan Van, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kırşehir, Kırıkkale, İzmir illerinde toplam 8 lisanssız güneş ve rüzgar santralinin iletim sistemine bağlantı başvurusunu olumsuz olarak değerlendirdi. Diğer 192 başvuruyu olumlu bulan kurum, bu başvuruları teknik değerlendirmeye alacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler