1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TEMA Vakfı: Kirazlı Altın Madeni için en az 195 bin ağaç kesildi

TEMA Vakfı: Kirazlı Altın Madeni için en az 195 bin ağaç kesildi

TEMA Vakfı, Kirazlı Altın Madeni için kesilen ağaç sayısının belirtilenin dört katı olduğunu ve en az 195 bin ağacın kesildiğini kaydetti.

TEMA Vakfı: Kirazlı Altın Madeni için en az 195 bin ağaç kesildi

Enerji Günlüğü - TEMA Vakfı, Kirazlı Altın Madeni için kesilen ağaç sayısının belirtilenin dört katı olduğunu ve en az 195 bin ağacın kesildiğini kaydetti.

TEMA Vakfı Çanakkale Kirazlı Altın Madeni için onaylanan ÇED raporunda belirtilen ağaç sayısının 4 katı yani en az 195.000 ağaç kesildiğini 1 Temmuz'da ifade etti ve yatırımın durdurulmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep etti. 

500 BİN KİŞİ ADINA SORULARIMIZA RESMİ YANIT İSTİYORUZ

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Bugüne kadar TEMA Vakfı’na sorularımızı cevaplayan resmi bir bilgi ulaşmadı. Diğer yandan sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada madene ait onaylı ÇED sahasında kesilen ağaç sayısının 13.400 adet olduğu belirtildi. Bu aradaki farkın netleşmesi için “Kirazlı altın madeni projesi için onaylanan ÇED alanının 204 hektarlık kısmında 0-8 cm, 8-20 cm ve 20 cm üzerindeki çaplarda kaç adet ağaç kesilmiştir?” sorumuza ilgili makamlarca yanıt verilmesini istiyoruz. Sorumuzu 800.000’i aşkın gönüllümüz ve imza kampanyamızı bugün itibarıyla imzalayan 500.000 kişi adına yöneltiyoruz,” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler