1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TKİ mal ve hizmet alımlarına fiyat farkı verecek

TKİ mal ve hizmet alımlarına fiyat farkı verecek

TKİ, ihalesi 01 Aralık 2021’den önce yapılan mal ve hizmet alımlarında, başvuru yapılırsa, ek fiyat farkı verebilecek. 

TKİ mal ve hizmet alımlarına fiyat farkı verecek

Enerji Günlüğü - TKİ, ihalesi 01 Aralık 2021’den önce yapılan mal ve hizmet alımlarında, başvuru yapılırsa, ek fiyat farkı verebilecek. 

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumunun 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3/G Maddesi Uyarınca Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Küresel tedarik zincirindeki aksamalar ve hammadde temininde yaşanan sorunlar dolayısıyla getirilen yeni düzenlemeye göre TKİ, 01 Aralık 2021’den önce ihalesi yapılan, devam eden veya fesih ya da tasfiye edilmeksizin kabulü veya geçici kabulü yapılan mal ve hizmet alımları için ek fiyat farkı verebilecek. 

BAŞVURU SÜRESİ 30 GÜN
Ek fiyat farkı verilebilmesi için, yüklenicinin bugünden itibaren 30 gün içinde başvuru yapması gerekecek. 

Bu kapsamdaki sözleşmelerin, yüklenicinin başvurusu ve TKİ’nin onayı ile devredilmesi de mümkün olacak. Ancak devir gerçekleşirse, devir tarihine kadar gerçekleştirilen işler ya da imalatlar dışında TKİ’den herhangi bir mali hak talep edilemeyecek. 

Devri planlanan sözleşmelerin de değişikliğin yürürlüğe girmesinden itibaren 60 gün içinde TKİ’ye başvurmak ve TKİ’nin onayını almak kaydıyla devredilmesi mümkün olacak.

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler