1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Togg Trugo şarj istasyonları için Shell ile ortak çalışacak

Togg Trugo şarj istasyonları için Shell ile ortak çalışacak

Togg Trugo ve Shell, Türkiye’yi şarj cihazlarına ilişkin faaliyetlerini birlikte yürütmek için iş birliği yaptı.

Togg Trugo şarj istasyonları için Shell ile ortak çalışacak

Enerji Günlüğü - Togg’un şarj ağı faaliyetleri için kurduğu markası Trugo ve Shell arasında şarj ağı hizmetleri konusunda ortak çalışma yürütecek.

Trugo markasıyla Türkiye’de şarj ağı kurmak için yola çıkan Togg ile şarj istasyonlarına yaptığı yatırımlarla elektrikli şarj çözümleri üzerine faaliyetlerini sürdüren Shell, iş birliği yaptı. Trugo’nun 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi doğrultusunda 400 Shell istasyonu öncelikli lokasyon olarak belirlendi.

Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen imza töreniyle duyurulan iş birliğine göre, Trugo ve Shell & Turcas, yaklaşık 180 kW şarj cihazlarıyla birlikte çalışmaya başlayacak.

25 DAKİKADA YÜZDE 60 ŞARJ HEDEFİ

Belirlenen Shell istasyonu lokasyonlarının 320’sinde Trugo, 80’inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak. Toplam 400 lokasyonda kurulacak yüksek performanslı şarj cihazı sayısı ise yaklaşık 600 adet olarak belirlendi. Şarj cihazlarının, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir kurulacağı bildirildi. Yüksek hızlı şarj cihazlarıyla, yaklaşık 25 dakika içinde bataryaların yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşması hedefleniyor.

2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDEN ÖNCE KURULUMLAR TAMAMLANACAK

Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, şarj cihazlarının kurulumlarıyla ilgili analiz çalışmalarının tamamlandığını, şebeke ve altyapı çalışmalarının ise devam ettiğini söyleyerek, “İlk akıllı cihazımız C-SUV’un pazara çıkma tarihi olan 2023 yılının ilk çeyreğinden önce kurulumları tamamlayacağız” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler