1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Toprakta çözünebilen plastiklere talep artıyor

Toprakta çözünebilen plastiklere talep artıyor

Toprakta çözünebilen plastiklere yönelik talebin artarak 2023 yılına kadar 1,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Toprakta çözünebilen plastiklere talep artıyor

Enerji Günlüğü - Toprakta çözünebilen plastiklere yönelik talebin artarak 2023 yılına kadar 1,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Gıda ve plastik film üreticileri, tek kullanımlık plastiklere alternatif arayışını hızlandırıyor. Bununla birlikte, toprakta çözünebilen plastiklere (biyolojik olarak parçalanabilen ve gübrelenebilir polimerler) yönelik talep 2018'de 1,1 milyar ABD dolarıyken talebin 2023 yılına kadar 1,7 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Üstelik bunlar, kullanılan tüm polimerlerin yalnızca %1'ini oluşturuyor.

TOPRAKTA ÇÖZÜNÜR PLASTİKLER RENKLENİYOR

İsviçre merkezli yenilikçi bir özel kimya ürünleri şirketi olan Clariant, toprakta çözünebilen plastikler için rengarenk bir gelecek sunuyor. Clariant, geliştirilmekte olduğu renk seçenekleri ve organik olarak geri dönüştürülebilir ambalajın cazibesi ile, 13432 nolu Avrupa Standardı’na uygun, toprakta çözünebilen ve gübrelenebilir polimerler için 25 adet organik pigment yelpazesiyle bu renkli geleceğe katkıda bulunuyor.

Clariant’ın gübrelenebilir polimerlerin renklendirilmesine ilişkin pigmentleri, polimerin parçalanabilirliğine engel olmuyor ve çok çeşitli ambalajlama, tekstil ve tüketici ürünleri uygulamaları için uygun.

Önceki ve Sonraki Haberler