1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TPAO, sismik araştırma gemisini Norveç`ten alıyor

TPAO, sismik araştırma gemisini Norveç`ten alıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), denizlerdeki arama çalışmalarında kullanacağı sismik gemiyi Norveç'ten alacak.Dünya...

TPAO, sismik araştırma gemisini Norveç`ten alıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), denizlerdeki arama çalışmalarında kullanacağı sismik gemiyi Norveç'ten alacak.
Dünya Gazetesi'nin haberine göre TPAO'nun Türk karasularında sismik araştırmalar yacak gemiyi alma konusunda son aşamaya geldi. Çeşitli teklifleri değerlendiren TPAO, Norveç merkezli Polarcus ile kontrat için son görüşmeleri yapıyor. Fiyatı 165 milyon dolar olduğu belirtilen gemi için pazarlık yapıldığı iddia edildi.
Milli petrol şirketi TPAO, Karadeniz ve Akdeniz'de petrol araştırmaları için alacağı geminin şirketiyle masaya oturdu. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa TPAO, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nden önce sismik gemisini alan kurum olacak. MTA, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile sözleşme imzalamış, SSM de sismik geminin yapımı için İstanbul Tersanesi ile anlaşmıştı.
Milli petrol şirketi TPAO ise tercihini İskandinav ülkelerden yana kullandı. Norveç merkezli deniz teknolojileri şirketi Polarcus Limited, filolarındaki bir geminin satışı için TPAO'nun kendilerini son görüşmeye davet ettiğini açıkladı. Geminin fiyatının 165 milyon dolar olduğu belirtiliyor.
Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, "TÜBİTAK ve MTA gibi TPAO da bu gemiyi Türkiye'den tedarik edebilirdi" diyerek geminin dışardan alınacak olmasına tepki gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler