1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO`nun sismik arama gemisi Karadeniz`de Shell ile çalışabilir

TPAO`nun sismik arama gemisi Karadeniz`de Shell ile çalışabilir

Enerji Günlüğü - Shell, Karadeniz'deki petrol ve gaz arama çalışmalarına hazırlanıyor. Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, TPAO'nun yeni sismik araştırma...

TPAO`nun sismik arama gemisi Karadeniz`de Shell ile çalışabilir

Enerji Günlüğü - Shell, Karadeniz'deki petrol ve gaz arama çalışmalarına hazırlanıyor. Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, TPAO'nun yeni sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin'in burada görev alabileceğini söyledi.

Dünya enerji devi Shell, Türkiye'de de sektörün en eski oyuncularından  biri konumunda. Özellikle akaryakıt pazarında yerli ortağı Turcas'la birlikte faaliyet gösteren Shell, son birkaç yılda Türkiye'de karada ve denizde petrol ve gaz arama-üretim faaliyetlerine odaklandı. Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kara’ya konuşan Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, şirketin gündemi ve çalışmalarını anlattı.

2011'in sonunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile yapılan iki önemli anlaşmayla tekrar arama işine geri döndüklerini hatırlatan Erdem, “Yakın zamanda bir üçüncüsü daha ilave oldu. İlk iki projenin biri Akdeniz'de Türk karasularında derin deniz araştırmasıydı. Diğeri de Güneydoğu'da  geleneksel olmayan metodlarla Dadaş baseninde yapacağımız doğalgaz arama çalışmaları projesi. Üçüncüsü ise yakın zamanda imzaladığımız, Karadeniz'deki derin deniz araştırmamız. Dolayısıyla son derece hareketli bir dönem Shell için. Başka birçok şirket için de öyle olabilir ama Shell için Türkiye gerçekten son derece önemli” diye konuştu.

Shell'in Karadeniz'deki sismik çalışmalarının, TPAO'nun sismik gemisi Barbaros Hayreddin'in yaptığı ilk önemli işlerden biri olabileceğinin sinyallerini veren Erdem, “Alınan bu gemi zaten teknik olarak gelişmiş  bir gemi. Tabii ki o da alternatiflerden birisi olacaktır. Şartlara ve programına bağlı olarak karar verilecektir. Neden olmasın? Ondan sonra, bunlar iyi düşünülmesi iyi planlanması gereken şeyler. Yanlış yerde açılacak bir kuyu doğru bir sonuç vermeyecektir. O gemi ya da başka bir gemi hangisi olursa olsun, uzunca bir hazırlık dönemi gerekiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler