1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. TÜBA'dan rüzgar ve nükleer çalıştayları

TÜBA'dan rüzgar ve nükleer çalıştayları

Enerji Günlüğü - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek çalıştaylarda rüzgar ve nükleer enerji konuları...

TÜBA'dan rüzgar ve nükleer çalıştayları

Enerji Günlüğü - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenecek çalıştaylarda rüzgar ve nükleer enerji konuları bütün boyutlarıyla ele alınacak.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu tarafından 8 ve 9 Mart günlerinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi M Salonu’nda “Rüzgar Enerjisi Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli” ile “Nükleer Enerji Çalıştayı ve Paneli” gerçekleştirilecek. 

TÜBA Asli Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in yürütücülüğünü yaptığı TÜBA-Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen çalıştaylarda ilgili paydaşların katılımıyla rüzgar ve nükleer enerji konuları bütün boyutlarıyla ele alınacak. 

HEDEFİMİZ STRATEJİLER ORTAYA KOYMAK

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuyla ilgili yaptığı açıklamada Akademi’nin kurmuş olduğu Enerji Çalışma Grubu’nun enerji alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bilimsel ve teknolojik konularda çalışmalar yaparak, bilgi üretmeyi, bilimi ve teknolojiyi geliştirmeyi, strateji ve politika geliştirme konularında yardımcı olmayı, yol haritaları çıkarıp, sorunlara çözümler önermeyi hedeflediğini söyledi. 

Türkiye’nin enerji bağımsızlığının sağlanmasına katkı için çalıştıklarını ifade eden Prof. Acar ayrıca “Bu çalıştaylarla ülkemizin ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir ve yenilikçi enerji kaynak ve teknolojileri ele almayı ve ihtiyaç duyabileceğimiz sürdürülebilir enerji çözümlerine ilişkin öneriler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin rüzgâr ve nükleer enerji teknolojileri alanında teknoloji, insan kaynağı ve alt yapı imkânlarını tespit ederek geliştirmek için stratejiler ortaya koymak hedeflerimiz arasında. Bu doğrultuda kurumsal sinerji oluşturarak sektörel ve akademik bilgi seviyesinin geliştirilmesine katkı sağlamak çok önemli. Rüzgar ve nükleer enerji konularında özellikle sürdürülebilir bir enerji ekonomisi oluşumuna katkıda bulunacak stratejileri ortaya koymak, konu hakkında yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz politikalar noktasında hayati bir önem arz ediyor.” dedi. 

SIRADA ENERJİ DEPOLAMA VAR

Bu çerçevede Enerji Çalışma Grubu’nun, Akademi bünyesinde aktif faaliyetlerine devam edeceğini, ve bir sonraki çalışmanın enerji depolama teknolojileri üzerine olacağı bilgisini veren Prof. Acar, Akademinin enerji kaynakları, sistemleri ve uygulamaları ile ekonomi, çevre ve sürdürülebilirlik konularında çözüm önerileri üretmeye yönelik çalışmalarının süreceğini dile getirdi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler