1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye, Azerbaycan ile yeni enerji projelerine imza atacak

Türkiye, Azerbaycan ile yeni enerji projelerine imza atacak

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan, Azerbaycan gazını Türkiye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyan TANAP’ın kapasitesinin 2 katına çıkarılması için teknik çalışmaların başladığını açıkladı.

Türkiye, Azerbaycan ile yeni enerji projelerine imza atacak

Enerji Günlüğü - Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan, Azerbaycan ve Türkiye arasında doğal gaz depolama, bunkering ve hidrojen konuları başta olmak üzere yeni projelere imza atmak için iş birliği görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan Türkiye-Azerbaycan II.Enerji forumunda yaptığı konuşmada, Azerbaycan gazını hem Türkiye’ye, hem Avrupa’ya hem de dünya piyasasına sunan ve Güney Gaz Koridorunun en uzun bölümü olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) kapasitesinin 2 katına çıkarılması için teknik çalışmaların başladığını açıkladı.

Özcan, “TANAP Projesi ile 2018 yılında devreye aldığımız günden bugüne kadar Türkiye’ye 18 milyar metreküpü aşan, Avrupa tarafında ise 16 milyar metreküpü aşan bir doğal gaz sevkiyatı gerçekleşmiş oldu. Artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TANAP’ın kapasitesinin 2 katına kadar çıkarılmasıyla alakalı teknik, mühendislik çalışmalarına da start vermiş durumdayız” ifadesini kullandı. 

AZERBAYCAN İLE YENİ PROJELER İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

BOTAŞ ile SOCAR arasında kurulan ortak şirket ile enerji alanında çeşitli iş birliklerine giderek büyük projelere imza atılacağını kaydeden Özcan, “Azerbaycan ve Türkiye arasında doğal gaz depolama alanında, bunkering alanında ve hidrojen konuları başta olmak üzere yeni projelere imza atmak için iş birliği görüşmelerimiz devam etmekte” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler