1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye denizlerinde rüzgar enerjisine Danimarka desteği

Türkiye denizlerinde rüzgar enerjisine Danimarka desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye önümüzdeki süreçte odaklanmayı planladığı denizüstü (offshore) rüzgar santralleri için Danimarka’nın desteğini alacak.Danimarka...

Türkiye denizlerinde rüzgar enerjisine Danimarka desteği

Enerji Günlüğü - Türkiye önümüzdeki süreçte odaklanmayı planladığı denizüstü (offshore) rüzgar santralleri için Danimarka’nın desteğini alacak.

Danimarka ve Türkiye, Stratejik Sektör İşbirliği çerçevesinde “Türkiye’de Açık Deniz Rüzgar Enerjisi” üzerine çalışacak. Danimarka Enerji, İklim ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı ile Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile Türkiye’nin yakın dönemde odaklanacağı açık deniz rüzgar enerjisine, bu konuda oldukça deneyimli olan Danimarka katkıda bulunacak, Türk makamlarına yardım edecek. 

Anlaşmayı iki hükümet adına Danimarka Türkiye Büyükelçisi Svend Olling ve Türkiye Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın imzaladı. Stratejik Sektör İşbirliği kapsamında, Danimarka, ülkedeki deniz rüzgarı hedeflerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak, Türk makamlarına yardım edecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler