1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye ve Portekiz yükselen enerji bölgeleri

Türkiye ve Portekiz yükselen enerji bölgeleri

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Portekiz'in Avrupa'da enerji alanında yükselen iki bölge olduğu ifade edildi.Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE)...

Türkiye ve Portekiz yükselen enerji bölgeleri

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Portekiz'in Avrupa'da enerji alanında yükselen iki bölge olduğu ifade edildi.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Portekiz Averio Üniversitesi’nde Avrupa'da enerji alanında yükselen iki ülke olduğunu belirterek, bunlardan birinin bir hub olma yolunda hızla ilerleyen doğudaki Türkiye diğerinin de Avrupa’nın batı kapısı Portekiz olduğunu vurguladı.

AMERİKA KAYA GAZI PORTEKİZ'İ HUB YAPACAK

Kumbaroğlu, "Dünya ekonomisindeki hızlı gelişmeler enerjinin önemini bugün dünden daha önemli hale getiriyor. Avrupa için en önemli maaliyet kalemlerinden biri olan enerjide çeşitliliğin ve rekabetin artması gelecek için umut veriyor. Örneğin ABD’deki kaya gazı çalışmaları dengeleri bir anda bozabildi. ABD’nin enerjide ki önemi günden güne artıyor. Bu durumda batı kapısı olan İber Yarımadası Avrupa’nın yeni enerji kapısı olabilir.Yani doğuda Türkiye, batıda iber yarımadası portekiz ve İspanya için enerji ciddi bir gelir kalemi haline gelebilir." dedi.

İBER YARIMADASI ÖNEMLİ

IAEE olarak İber Yarimadası’ndaki ülkeleri oldukça önemsediklerini belirten Kumbaroğlu, "Bu kapsamda Portekiz Averio’da Enerji Ekonomisi Derneği’nin kuruluşu nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldık ve IAEE’nin Portekiz kolunu oluşturduk. IAEE bölgede enerji bilinci politikalarının oluşumunda önemli rol oynayacak. Bu oluşumda yer alan kişilerin Portekiz enerji sektöründe en önemli isimler olması ise çok büyük avantaj" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler