1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye ve Suudi Arabistan’dan petrol ve petrokimya işbirliği

Türkiye ve Suudi Arabistan’dan petrol ve petrokimya işbirliği

Türkiye ve Suudi Arabistan, rafine petrol ürünlerinin üretimi, pazarlanması, dağıtımı ve ticareti ile petrokimya üretiminde işbirliği yapacak.

Türkiye ve Suudi Arabistan’dan petrol ve petrokimya işbirliği

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ve Türkiye, petrol ve petrokimyanın yanında, yenilenebilir enerji, elektrik ve hidrojen alanlarında işbirliğini artırmayı amaçlayan bir enerji anlaşması imzaladı.

Türkiye, Suudi Arabistan ile enerji sektöründe işbirliği için bir mutabakat zaptı imzaladı. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman ile Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından imzalanan mutabakat zaptı, petrokimyasalların üretiminde işbirliğini ve petrol talebinin sürdürülmesini içeriyor. Anlaşma rafine petrol ürünlerinin üretim, pazarlama ve dağıtımını da içeriyor. 

Anlaşma ayrıca yenilenebilir enerji ve elektrik alanında işbirliği ve bu alanda iki ülke arasındaki yatırım fırsatlarının araştırılmasını da kapsıyor. Krallık ile Türkiye arasındaki elektrik ara bağlantısının araştırılması konusunda da bir anlaşma bulunuyor. 

Mutabakat muhtırası, kullanımını artırmak için araştırma ve geliştirme yoluyla hidrojen alanında işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra bilgi alışverişinde bulunmak ve enerji tedarik zincirleri alanında işbirliği yapmak, ikili yatırımları teşvik etmek ve materyallere erişmek için çalışma yoluyla döngüsel karbon ekonomisi alanındaki işbirliğini de içeriyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler