1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve BAE 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Türkiye ve BAE 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında aralarında yenilenebilir enerji sektörünün de olduğu 50,7 milyar dolar değerinde anlaşmalar imzalandı.

Türkiye ve BAE 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile 50,7 milyar dolar değerinde 13 anlaşma imzaladı. Anlaşmalar ile yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında işbirliği yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile El Vatan Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından Türkiye ile BAE arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında toplam tutarı 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma imzalandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüş, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalanmıştı. Ardından Katar'a giden Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Shani ile bir araya gelmiş, Türkiye ile Katar arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50’nci yıldönümü nedeniyle ortak bildiri imzalanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler