1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve BAE enerji anlaşmaları somutlaştırılacak

Türkiye ve BAE enerji anlaşmaları somutlaştırılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yeni enerji projeleri ile işbirliğinin geliştirileceğini açıkladı.

Türkiye ve BAE enerji anlaşmaları somutlaştırılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçen yıl imzalanan enerji işbirliği anlaşmalarının hayata geçirilmesi için izlenecek yol haritası değerlendirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı ve Abu Dabi Kalkınma Holdingi CEO’su Mohamed Hassan Alsuwaidi ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada, görüşmede geçen yıl iki ülke arasında imzalanan enerji anlaşmalarının somutlaştırılmasına yönelik izlenecek yol haritasının ele alındığını kaydetti. Bayraktar, “Enerji alanında yeni projelerle ilişkilerimizi güçlendirecek, birlikte bölgesel iş birliğimizi daha da ileriye taşıyacağız” ifadesini kullandı.

2023 yılı Temmuz ayında Türkiye ile BAE arasında yatırım, ekonomi, sanayi, savunma, hukuk, yargı, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında toplam tutarı 50,7 milyar dolarlık 13 anlaşma imzalanmıştı.  Enerji anlaşmaları, Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu gerekçesiyle farklı kurum ve kuruluşlar tarafından eleştirilmişti.  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler