1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin temiz enerji potansiyeli çok yüksek

Türkiye’nin temiz enerji potansiyeli çok yüksek

Türkiye’nin temiz enerji potansiyeli çok yüksek IICEC Direktörü Bora Şekip Güray, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrikli araçlar ve diğer pek çok temiz enerji seçeneğinde yüksek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin temiz enerji potansiyeli çok yüksek

Enerji Günlüğü - IICEC Direktörü Bora Şekip Güray, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrikli araçlar ve diğer pek çok temiz enerji seçeneğinde yüksek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İsviçre Büyükelçiliği, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) ve Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği ortaklığında düzenlenen İsviçre-Avusturya-Almanya Büyükelçiliklerinin 3-Ülke İş Toplantıları serisi kapsamındaki ‘‘Türkiye Enerji Görünümü: Enerji Piyasaları, Yatırımlar ve Teknolojiler” başlıklı webinarı yapıldı. IICEC Direktörü Bora Şekip Güray webinar’da Türkiye enerji sektöründe bir ilk ve sektörde gelecek perspektifini sunan referans çalışma olarak önemli bir amaca hizmet eden TEO çalışmasının alt sektörler ve teknolojiler bazında ana bulgularını ve enerjide yatırımlar, piyasalar ve gelişen teknolojilerde öne çıkan tespitlerini aktardı. 

Türkiye enerji sektörünün güçlü büyüme dinamiklerinin, yatırım potansiyelinin, yatırımlarda sürdürülebilirliğin ve daha rekabetçi enerji piyasalarına geçişin öneminin altını çizen Güray, daha güvenli, verimli, rekabetçi, teknoloji-odaklı ve sürdürülebilir enerji geleceği için Türkiye Enerji Görünümü çalışmasının 10 somut önerisini sıraladı. Güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrikli araçlar ve diğer pek çok temiz enerji seçeneğinde Türkiye’nin yüksek potansiyeli olduğunu vurgulayan Güray, önümüzdeki dönemde bu alanlarda sağlanacak büyümenin daha güvenli ve temiz enerji geleceğine sağlayacağı katkıya işaret etti. 

Daha güvenli, daha verimli, daha rekabetçi, daha teknoloji odaklı ve daha sürdürülebilir bir enerji geleceği için on politika önerisinin yer aldığı IICEC Turkey Energy Outlook Raporu, Kasım ayında kamuoyu ile paylaşılmıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler