1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Turnaçayırı Barajı yüzde 99 tamamlandı

Turnaçayırı Barajı yüzde 99 tamamlandı

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yapımı devam eden Turnaçayırı barajının yüzde 99’luk kısmı tamamlandı. 

Turnaçayırı Barajı yüzde 99 tamamlandı

Enerji Günlüğü - Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde yapımı devam eden Turnaçayırı barajının yüzde 99’luk kısmı tamamlandı. 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Erzincan’ın Çayırlı İlçesi’nde 2013 yılında temeli atılan Turnaçayırı barajı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini ve barajın yüzde 99’luk kısmının tamamlandığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 97.000.000 TL katkı sağlanarak ilave istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

İÇME SUYU İÇİN 2 ARITMA İSTASYONU DA KURULACAK

33 yerleşim yerine ait tarım arazilerini sulayacak şekilde tasarlanan proje ile bölgede toplam 148 bin 870 dekar arazi su ile buluşacak. Fırat havzasında Balıklı Çayı üzerinde, temelden 92 metre yüksekliği olan barajın tamamlanması ile 49.70 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca barajda içme suyu projesi kapsamında Erzincan’ın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Bölgede bulunan Aksu deresi suyunun yapılacak olan 2 arıtma istasyonu ve Keşiş dağına vurulacak 13 kilometrelik tünel ile günde 800 bin metreküp içme suyu ise Erzincan’a akacak. Böylece Erzincan’ın 2065 yılına kadar olan 19,30 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler