1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TÜSAD’dan termik santral uyarısı

TÜSAD’dan termik santral uyarısı

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), termik santrallerin solunum sağlığını tehdit ettiği ve bu nedenle fosil yakıt kullanımının maliyetinin sanıldığından çok daha yüksek olduğu uyarısında bulundu.

TÜSAD’dan termik santral uyarısı

Enerji Günlüğü - Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), termik santrallerin solunum sağlığını tehdit ettiği ve bu nedenle fosil yakıt kullanımının maliyetinin sanıldığından çok daha yüksek olduğu uyarısında bulundu.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), filtresiz termik santrallere ek süre tanınmasını içeren yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmesinin toplum sağlığı açısından önemli bir gelişme olduğunu belirtirken, uyarılarına devam etti. TÜSAD KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, özellikle kömürlü termik santrallerin hava kalitesinin bozulmasına neden olduğunu ve solunum sağlığını tehdit ettiğini belirtirken bunun ülke ekonomisi açısından önemli bir maddi kayıp oluşturduğuna da dikkat çekti. Mirici, “Bizim görevimiz halkımızı ve politika yapıcıları bilgilendirmek, TÜSAD olarak bunu yapmaya devam edeceğiz” derken, solunum sağlığı açısından fosil yakıt kullanımının tamamen durdurulması gerektiğini dile getirirdi.

Kronik hastalıkların, vaktinden önce gerçekleşen ölümler, iş gücü kaybı ve sağlık harcamaları nedeniyle yılda 45 milyar liralık bir kayba yol açtığını belirten Mirici, sözlerini şöyle tamamladı: “Esasen solunum sağlığı açısından fosil yakıt kullanımın tamamen durdurulması dünyada olduğu gibi bizim de önerimizdir. Bu noktaya gelinceye kadar, sorunun tüm paydaşları ile tartışılması ve bu konudaki mevcut bilgilerin maliyet hesabına katılması gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler