1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Üç ülke elektrik kablolarıyla birleşecek

Üç ülke elektrik kablolarıyla birleşecek

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ı Girit üzerinden deniz altından elektrik kablolarıyla bağlayacak olan projenin 2017 yılında...

Üç ülke elektrik kablolarıyla birleşecek

Enerji Günlüğü - İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ı Girit üzerinden deniz altından elektrik kablolarıyla bağlayacak olan projenin 2017 yılında uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Rum Simerini gazetesinin haberine göre, ilk derinlik ölçüm çalışmalarının geçtiğimiz Çarşamba günü, Limasol’da resmen başlayan “Euroasia Interconnector” olarak bilinen ve İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ı Girit üzerinden deniz altından elektrik kablolarıyla bağlayacak olan projenin 2017 yılında uygulanmaya başlanması ve projenin 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

Derinlik ölçüm çalışmalarını, İtalyan “Gas” şirketine ait “Odin Finder” gemisinin gerçekleştirdiğini kaydeden gazete, elektrik hattının yaşam süresinin ise 50 yıl olarak hesaplandığını belirtti.

Gazete ayrıca, projenin Güney Kıbrıs ile Girit’in enerji açısından izole olmamasına katkıda bulunacağını da kaydetti.

1518 km ile dünyadaki en büyük deniz altı kablosu olacak olan projede kablonun 2000 MW’a kadar elektrik akımı taşıma kapasitesine sahip olacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler