1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Avrupa`dan doğalgazı ucuza alacak

Ukrayna Avrupa`dan doğalgazı ucuza alacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Avrupa'dan alacakları doğalgaza bin metreküp için 245 dolar ödeyecek.Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'ya enerji...

Ukrayna Avrupa`dan doğalgazı ucuza alacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Avrupa'dan alacakları doğalgaza bin metreküp için 245 dolar ödeyecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya'ya enerji alanında bağımlılıklarını ciddi şekilde azalttıklarını ve bu yıl Avrupa'dan alacakları gaza bin metreküp için 245 dolar ödeyeceklerini bildirdi.

Poroşenko yaptığı açıklamada şu ana kadar Avrupa'dan 2 milyar metreküp gaz aldıklarını ve son alımlarda fiyatın 300 dolar/bin metreküp seviyesinin altına indiğini vurguladı.

Poroşenko ayrıca, Ukrayna'nın gaz dağıtım mekanizmasını tamamen çeşitlendirdiğini ifade ederek, " 23 yıldır bunu konuşuyor ve bunun hayalini kuruyordu. Biz, takımım bunu başardık!" dedi.

Avrupa Komisyonu verilerine göre Ukrayna 2014 yılında AB'den toplam 5 milyon metreküp doğalgaz aldı. Şu anda Ukrayna, Rus doğalgazını Slovakya, Macaristan ve Polonya üzerinden alıyor.

Rusya geçen yıl 5 milyar dolara dayanan borçlarını ödemediği için Ukrayna'ya gaz akışını durdurmuş ve 9 Aralık'ta kış paketi kapsamında ön ödeme koşuluyla yeniden başlatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler