1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna ve Rusya gazda mahkemelik olmayacak

Ukrayna ve Rusya gazda mahkemelik olmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya ile Ukrayna, doğalgaz sorununu Stockholm tahkim mahkemesine taşımama konusunda anlaştı.Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Rusya ile...

Ukrayna ve Rusya gazda mahkemelik olmayacak

Enerji Günlüğü - Rusya ile Ukrayna, doğalgaz sorununu Stockholm tahkim mahkemesine taşımama konusunda anlaştı.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Rusya ile Ukrayna’nın, doğalgaz sorununu Stockholm tahkim mahkemesine taşımama konusunda anlaştıkları açıklamasını yaptı. Gazprom Başkanı ayrıca, ödenmesi gereken doğalgaz borcu konusunda Avrupa Komisyonu ile Rusya’nın aynı fikirde olduğunu belirtti.

Rusya'nın Sesi Radyosunun haberine göre, AB-Rusya-Ukrayna formatında bir sonraki üçlü görüşme, Ukrayna’nın kasım-aralık ayına kadar ödeyeceği borca ve Berlin’de varılan mutabakatlara göre nisan-mayıs ayları için 500 milyon dolar yatırmasına bağlı olacak.

FİYAT KONUSUNDA İLERLEME SAĞLANDI

Öte yandan AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Guhther Oettinger, Ukrayna ve Rusya'nın Brüksel'de gerçekleştirilen görüşmelerde doğal gaz fiyatı anlaşmazlığının çözümü konusunda ilerleme sağladıklarını söyledi.

Oettinger, tarafların yeni bir doğal gaz fiyatının değerlendirilmesi konusunda anlaştıklarını ve gelecek hafta ortasında yeni fiyat önerilerini tartışmak için tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.

Rusya, Ukrayna için 268,50 dolar/bin metreküp olan fiyatı, 1 Nisan tarihinde 485,50 dolar seviyesine yükseltmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler