1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna’da elektrik kesintileri başladı

Ukrayna’da elektrik kesintileri başladı

Ukrayna hükümeti hasarlı enerji tesislerinden daha düşük üretim nedeniyle ülke genelinde enerji tüketimini %20 oranında azaltmayı planlıyor. 

Ukrayna’da elektrik kesintileri başladı

Enerji Günlüğü - Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle enerji altyapısı zarar gören Ukrayna’da hükümet, elektrik kesintisi uygulamaya başladı. Halka enerji tüketimini azaltmaları çağrısı yapıldı.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’da ilk kez elektrik kesintileri yaşanıyor.Ukrayna hükümeti ülke çapında sabah saat 07.00'den gece 23.00'e kadar elektrik kullanımında kesinti uygulamaya başladı. Ukrayna halkına da hükümet tarafından daha az enerji kullanma çağrısı yapıldı. Kiev ve Harkiv, troleybüs gibi elektrikle işleyen toplu ulaşım taşıtlarının kullanımına kısıtlama getirdi ve metro seferlerinin sayısını azalttı. 

“ENERJİ TÜKETİMİNDE GÖNÜLLÜ BİR DÜŞÜŞ GÖRÜYORUZ”

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Haluşçenko, Rusya'nın 10 Ekim'den bu yana Ukrayna enerji tesislerine 300'den fazla hava saldırısı düzenlediğini belirterek, hükümetin bunun sonucu olarak enerji kullanımında yüzde 20'lik azaltmaya gitmeye çalıştığını söyledi.

Ukrayna vatandaşlarının gönüllü olarak tüketimi azalttığını kaydeden Haluşçenko, “Tüketimde bir düşüş görüyoruz. Gönüllü bir düşüş görüyoruz. Ancak yeterli olmadığında, zorunlu kapatmalar yapmak zorunda kalacağız” ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler