1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’dan Rusya’ya borcunu doğalgazla öde önerisi

Ukrayna’dan Rusya’ya borcunu doğalgazla öde önerisi

Naftogaz, Gazprom'un 3 milyar dolarlık borcunu doğalgaz sevkiyatıyla ödeyebileceğini açıkladı.

Ukrayna’dan Rusya’ya borcunu doğalgazla öde önerisi

Enerji Günlüğü - Naftogaz, Gazprom'un 3 milyar dolarlık borcunu doğalgaz sevkiyatıyla ödeyebileceğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan Kırım ve Donbas gerilimi nedeniyle görüşülmeye devam eden Rus gazının Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan ve Ukrayna üzerinden geçen boru hattı sözleşmesi 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Bu nedenle Rus kamu enerji şirketi Gazprom geçen hafta, Ukrayna kamu doğalgaz şirketi Naftogaz’a sözleşmenin uzatılması ya da bir yıllığına yeni bir sözleşme yapılmasını ve bunun karşılığında da Naftogaz’ın tahkim kararı ile alacağı 2,6 milyar dolar tahkim borcundan vazgeçmesi önerisinde bulunmuştu. Naftogaz’dan işte o teklife yanıt geldi. 

Naftogaz'ın İcra Direktörü Yuriy Vitrenko sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazprom'un, Avrupa'ya Ukrayna üzerinden doğal gaz gönderilmesine yönelik transit sözleşmesinin uzatılmasına yönelik teklifine yanıt verdiklerini belirterek, Gazprom’un 3 milyar dolarlık borcunu doğalgaz sevkiyatıyla ödeyebileceğini açıkladı.

Vitrenko, "Bu borcun para ile ödenmesinden memnun oluruz ancak Gazprom eğer bu borcu doğalgaz temin ederek ödemek isterse, bunu değerlendirmeye hazırız" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler