1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ulusal sera gazı azaltma metodolojisi güncellenecek

Ulusal sera gazı azaltma metodolojisi güncellenecek

IPCC, hükümetlerin saldıkları iklim değişikliğine yol açan sera gazını ve hafifletme yollarını belirlediği metodolojiyi güncelleyerek daha şeffaf hale getirecek.

Ulusal sera gazı azaltma metodolojisi güncellenecek

Enerji Günlüğü - IPCC, hükümetlerin saldıkları iklim değişikliğine yol açan sera gazını ve hafifletme yollarını belirlediği metodolojiyi güncelleyerek daha şeffaf hale getirecek.

BM’nin iklim değişikliği bilimsel değerlendirme organı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), 49. Oturumunu Çarşamba günü Japonya'nın Kyoto kentinde açtı. Oturumda hükümetlerin sera gazı tahminleri ve bu emisyonların ortadan kaldırılması için kullandıkları metodolojide bir güncelleme yapılması değerlendirilecek.

8-12 Mayıs 2019 tarihlerinde Japon hükümetinin ev sahipliğinde yapılacak olan panel, 2019 Ulusal Sera Gazı Envanterleri için 2006 IPCC Rehberinde İyileştirme metodoloji raporunu ele alacak. Bu metodoloji, Kyoto Protokolü ve Paris Anlaşması gibi Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) süreçlerinde şeffaflığı ve raporlamayı destekliyor. IPCC ayrıca İklim Değişikliği Değerlendirme Veri Desteği Görev Grubu’nun hazırladığı Cinsiyet raporunu da ele alacak.

IPCC Başkanı Hoesung Lee, 2019 yılı iyileştirmelerinin, bu envanterleri belirlemek için kullanılan metodolojinin en son bilime dayanmasını sağlayarak bu şeffaflık ve raporlama sürecini geliştireceğini belirtti. 

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı olan hükümetler arası kurul, iklim değişikliği ile ilgili bilimsel analizler ve bunların küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle birlikte adaptasyon ve hafifletme seçenekleriyle ilgili veri sağlamakla görevli. 1988 yılında Dünya Meteoroloji Örgütü ve BM Çevre Programı tarafından kurulan kuruluş, seragazı yoğunlaşmasının tehlikeli etkileşimlerini engellemek adına sabitlemeyi hedefleyen UNFCC’yi destekleyen raporlar da hazırlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler