1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ulutaş: İşçiyi düşünen şirketler ek gelir elde edecek 

Ulutaş: İşçiyi düşünen şirketler ek gelir elde edecek 

EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliğini bir kalite parametresi olarak tarife döneminde başlattıklarını söyledi.

Ulutaş: İşçiyi düşünen şirketler ek gelir elde edecek 

Enerji Günlüğü - EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliğini bir kalite parametresi olarak tarife döneminde başlattıklarını söyledi.

EPDK Başkan Yardımcısı Hacı Ali Ulutaş, ELDER tarafından düzenlenen 3. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Kurum olarak bu tarife döneminde iş sağlığı ve güvenliğini bir kalite parametresi olarak kabul ettiklerini belirterek, "Bir sonraki uygulama döneminde de iş sağlığı ve güvenliği parametre olarak tarifede yer alacak. Burada, işçiyi düşünen ve buna göre planlama yapan şirketlerin ilave gelir elde edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır” dedi.

EPDK 2016’da yaptığı düzenlemeyle, dağıtım şirketlerine ölümlü iş kazası yaşanmayan yılın takip eden ikinci yılında EPDK tarafından izin verilen toplam gelirinin binde 5’i kadar azaltıp ölümlü iş kazası yaşanmaması halinde olması gereken planlanan gelirini tarife yolu elde etme hakkı tanıdı. İlk olarak 2018 ve 2019 döneminde uygulanan bu teşvikin gelecek dönemde de devamı isteniyor. Kongrede konuşan Hacı Ali Ulutaş, EPDK’nın başka iş sağlığı güvenliği kriterleri de belirleyerek yeni teşvik unsurları veya ceza unsurları oluşturabileceğinin de işaretini verdi.

BU BİR KÜLTÜR İŞİ

Konuşmasında çalışmanın, çalışanın güvenli olmadığı bir yerde işin bekasından bahsedemeyeceğini vurgulayan Ulutaş, bu işin bir kültür olduğunu ve işverenin aslında iş güvenliğini kendisine bir motto olarak, düzen olarak, bir yaşam kalitesi olarak değerlendirmesi gerektiğine ifade etti. Ulutaş, “Eğer bunlar olmuyorsa bizim konuşmalarımızın, ne yaptığımızın hiç bir önemi yoktur, mevzuatın mükemmel olması da hiç bir mana ifade etmeyecektir. Siz ne yaparsanız yapın çalışanın bilinci neyse sahadaki iş de odur” ifadesini kullandı. 

ÇALIŞANLARA AÇIK ÇEK

İşçilere de seslenen Ulutaş, “Şirketlerimizin yöneticileri, kurumumuzun yetkilileri ve Kurumum adına çalışanlara açık çek veriyorum. İş sağlığı ve güvenliği açısından sizin sahada çalışmalarınızı daha iyi hale getirecek öneri görüş ve talepleriniz varsa buyurun. Hem şirketlerin patronlarına, hem bakanlığa hem bize iletebilirsiniz. Eğer hiç kimseye ulaşamıyorsanız bana ulaşabilirsiniz. Sahada işlerinizi daha randımanlı yapın diye her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler