1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Uniper 3 GW’lık kömür santrallerini kapatacak

Uniper 3 GW’lık kömür santrallerini kapatacak

Alman enerji şirketi Uniper, Almanya’da bulunan 2,9 GW kapasitede taş kömürü yakıtlı elektrik santrallerini beş yıl içinde kapatacak.

Uniper 3 GW’lık kömür santrallerini kapatacak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Uniper, Almanya’da bulunan 2,9 GW kapasitede taş kömürü yakıtlı elektrik santrallerini beş yıl içinde kapatacak.

Alman enerji şirketi Uniper, Avrupa’daki kömür kapasitesinin yarısına denk gelen ve Almanya’da bulunan taş kömürü yakıtlı elektrik santrallerinin çoğunu beş yıl içinde kapatacağını açıkladı. 

Uniper 2022 yılının sonuna kadar Scholven santralinde üç ünite ve Wilhelmshaven termik santralinde yaklaşık 1,5 GW kapasitede kömür santralini kapatacak. Ardından 2025 yılına kadar Staudinger ve Heyden alanlarında 1,4 GW kapasiteli kömür santralini kapatacak.

Alman enerji şirketi E.ON, petrol ve gaz çalışmaları için ayrıştırdığı kolu Uniper'deki kalan %46.65 hissesini Finli enerji şirketi Fortum’a satmıştı.

Uniper Avrupa'da ve Rusya'da yaklaşık 40 gigawat kapasiteli enerji santrallerini işletiyor. Avrupa çapında gaz boru hatları, sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ve nükleer santraller ile enerji ticareti operasyonlarının yanı sıra hidroelektrik, kömür ve gazla çalışan tesislere de sahip. Uniper aynı zamanda bazı Avrupa ülkelerinin büyük muhalefet yaptığı Kuzey Akım 2 de de hisseye sahip.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler