1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Uniper’in kömür santrali yeniden elektrik üretecek

Uniper’in kömür santrali yeniden elektrik üretecek

Uniper'in Almanya’daki kömür yakıtlı Heyden 4 Elektrik Santrali, 29 Ağustos 2022'den 30 Nisan 2023'e kadar piyasa için yeniden elektrik üretecek.

Uniper’in kömür santrali yeniden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Uniper, Almanya'da kömür yakıtlı enerji santrali 875 MW kapasiteli Heyden 4'ü yeniden faaliyete geçirecek.

Enerji şirketi Uniper, doğal gaz tedarikinde sıkıntının yol açtığı enerji üretim açığını kapatmak için Almanya'daki kömür yakıtlı santrali devreye almaya karar verdi.  Yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ndeki Petershagen kentinde bulunan kömür yakıtlı Heyden 4 Elektrik Santrali 29 Ağustos'ta yeniden devreye alınacak. 

Uniper yaptığı açıklamada santralin faaliyetini muhtemelen 30 Nisan 2023'e kadar devam ettireceğini ve koşulların devamı halinde bu sürenin bir yıl daha uzatılabileceğini vurguladı.

2020'nin sonunda Uniper, 2035 yılına kadar Avrupa elektrik üretiminde CO2 nötrlüğünü öngören karbondan arındırma planının bir parçası olarak santralin ticari işletmesini sonlandırmıştı. 875 megavatlık Santral, Haziran 2021'den bu yana yedek enerji santrali olarak hizmet veriyordu. 

Avrupa’nın en büyük Rus gazı ithalatçısı Uniper, geçen hafta 2022 yılı ilk yarısı için 12 milyar dolar ile Almanya tarihinin en büyük zararını açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler