1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Volkswagen yeşil tahvil ihracına başladı

Volkswagen yeşil tahvil ihracına başladı

Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araçlara geçiş sürecinin yüksek maliyetlerini karşılamak için yeşil tahvil ihracına başladı.

Volkswagen yeşil tahvil ihracına başladı

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Volkswagen, elektrikli araçlara geçiş sürecinin yüksek maliyetlerini karşılamak için yeşil tahvil ihracına başladı.

Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen elektrikli araçlara geçiş sürecinin yüksek maliyetlerini karşılamak için yeşil tahvil ihracına başladığını açıkladı. 8 ve 12 yıl vadeli iki eurobond için yatırımcılardan 9,5 milyar avro talep toplayan VW, ihracı şimdilik 2 milyar avroyla sınırlayacak. Şirket, elde ettiği kaynağı elektrikli araç projelerinin ve şarj istasyonlarının maliyetlerini karşılamak için kullanacak.

Grup CFO'su Frank Witter konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk Yeşil Tahvilimizin ihraç edilmesiyle, yatırımcılara e-mobilitenin geleceğine sürdürülebilir yatırımlar yapma fırsatı veriyoruz” dedi.

Yatırımcıların yeşil finansmana olan ilgisi, şirketlerin borçlanma maliyetlerini düşürüyor. Örneğin, Bloomberg hesaplamalarına göre Daimler geleneksel yerine yeşil bir tahvil ihraç ederek borçlanma maliyetlerini yıllık en az 1,3 milyon avro düşürdü.

Önceki ve Sonraki Haberler