1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Voronkov: Akkuyu’da güvenlik standartları en üst seviyede

Voronkov: Akkuyu’da güvenlik standartları en üst seviyede

Enerji Günlüğü - Rosatom'un Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Alexander Voronkov, Akkuyu Nükleer Santrali’nin en yüksek güvenlik standartlarına sahip...

Voronkov: Akkuyu’da güvenlik standartları en üst seviyede

Enerji Günlüğü - Rosatom'un Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Alexander Voronkov, Akkuyu Nükleer Santrali’nin en yüksek güvenlik standartlarına sahip olacağını söyledi. 

Rosatom Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Alexander Voronkov, İstanbul’da düzenlenen 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Rosatom olarak sadece enerji alanına değil enerji dışı nükleer tıbba da odaklandıklarını söyledi. Nükleer teknolojilerin geliştirilmesinde Sovyetler Birliği dönemine uzanan bir hikayeden söz edilebileceğini anlatan Voronkov, “Burada 48 yıllık bir faaliyet mevcut ve bu durum Rus nükleer teknolojisine duyulan güvenin ne önemini ortaya koyuyor. Sovyetler Birliği ve Rusya'da birkaç nesil boyunca teknolojide gelişmeler yaşandı. 76 reaktör bu teknolojik gelişim sonunda büyük bir korbonmonoksit salımını önledi” dedi. 

Nükleer uygulamalarında en yüksek derecede güvenlik uygulamaları bulunduğunun altını çizen Voronkov şöyle konuştu: 

“Başka firmaların aksine biz kendimizi sadece EPC ile kısıtlı tutmuyoruz. Ayrıca Rosatom tarafından alt yapı hizmetleri de sunuluyor. Rusya'da 100 araştırma reaktörü inşa edilmiş durumda. Bu bizi çok yüksek bir tecrübeye ulaştırdı. Bu tecrübelerimizi Ortadoğu'daki paydaşlarımıza açmak istiyoruz.” 

Rosatom’un radyasyon merkezleri de kurmuş bir firma olduğunun altını çizen Voronkov şöyle devam etti: 

“Gıda sektöründe de radyasyon ile ilgili çalışmalarımız var. Fas ve Mısırlı ortaklarımız ile devam eden projeler var. Küba ve Bangladeş'te de bu bu tür tesisler mevcut. Bolivya'da da kurulumu devam eden bir tesis söz konusu.” 

Enerji Günlüğü

Adanalı KSG, nükleer tedarikçisi ALM ile güçbirliğine gidiyor

Kozlov: Akkuyu NGS'de ilk ünite 2023’de devreye girecek

 

Önceki ve Sonraki Haberler