1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEK-G Sanal uygulaması yarın devreye giriyor

YEK-G Sanal uygulaması yarın devreye giriyor

Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G) ve Organize YEK-G Piyasası Sanal Uygulaması 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren devreye alınacak.

YEK-G Sanal uygulaması yarın devreye giriyor

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G) ve Organize YEK-G Piyasası Sanal Uygulaması 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren devreye alınacak.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi Sanal Uygulaması’nın tüm modülleri ile birlikte 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren https://yekg-prp.epias.com.tr adresinden devreye alınacağını duyurdu. 

KAYITLAR 13-29 NİSAN ARASI

Bu kapsamda piyasa katılımcıları 13-29 Nisan 2021 tarihleri arasında sanal ortamda işlemlerini yapabilmek için YEK-G kayıtlarını gerçekleştirebilecekler.

Duyuruya göre, YEK-G Sanal uygulamasına katılmak isteyen piyasa katılımcıları,

    Tüzel Kişilik ETSO Kodu,

    Tüzel Kişilik PK Kodu,

    Tüzel Kişilik Unvanı,

    Üretim lisansına sahip piyasa katılımcılarını için yenilenebilir santral ismi ve ID’si

Bilgilerini örnek tabloyu doldurarak 13-29 Nisan 2021 tarihleri arasında [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

Sanal uygulamaya katılacak piyasa katılımcılarının bu aşamadaki kayıtları sanal uygulamada geçerli olacak. Gerçek kayıtlar, canlı uygulamaya geçilmeden önce mevzuatta belirtilen koşulların sağlanmasından sonra gerçekleştirilecek.

KATILIMCILARA TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

Ayrıca EPİAŞ Sanal Uygulamaya kayıt yaptıran katılımcılara yönelik 19 Nisan 2021 Pazartesi günü teorik ve uygulamalı bir eğitim planlandığını da bildirdi. İlerleyen dönemde tüm katılımcılar için eğitimlerin tekrarlanacağını kaydetti.

YEK-G Sanal Uygulaması kapsamında piyasa katılımcıları şu işlemleri yapabilecekler:

    İhraç İşlemi,

    İkili Anlaşma işlemleri,

    İtfa İşlemleri,

    Organize Piyasa İşlemleri,

    Uzlaştırma İşlemleri,

    Faturalama İşlemleri.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler