1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEK-G Sistemine kayıtlar başladı

YEK-G Sistemine kayıtlar başladı

Tüketilen elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini kanıtlayan Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi (YEK-G) sistemine bugün itibariyle kayıt başvurusu yapılabilecek.

YEK-G Sistemine kayıtlar başladı

Enerji Günlüğü - Tüketilen elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini kanıtlayan Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi (YEK-G) sistemine bugün itibariyle kayıt başvurusu yapılabilecek.

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş., 1 Haziran 2021 tarihi itibarı ile nakdi uygulaması başlayacak olan YEK-G Sistemi kayıt işlemlerinin bugün itibariyle başladığını duyurdu. Açıklamaya göre, uygulamaya katılmak isteyen katılımcıların 18 Mayıs 2021 tarihinden itibaren kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, YEK-G Sistemine katılmak istediğini bildiren yazılı ya da Yardım Masası (EYM) üzerinden resmi bir dilekçe ile başvurması gerekiyor. 

Resmi dilekçe ile yapılan başvuruların EPİAŞ’a ulaşmasını müteakip, ilgili katılımcıların kayıtlı posta adreslerine YEK-G Katılım Anlaşması ve Organize YEK-G Piyasası Katılım Anlaşması (Anlaşmalar) ile üretim tesisi sahibi katılımcılar için YEK-G Sistemi Katılım Taahhütnamesinin (Taahütname) bir örneği posta yolu ile gönderilecek. 

YEK-G Katılım Anlaşması ve Organize YEK-G Piyasası Katılım Anlaşması adreslerine ulaşan katılımcıların yapması gerekenler şöyle sıralandı:

-    Anlaşmanın tarih bölümünün boş bırakılması,

-    Kapak sayfaları dâhil her sayfasına şirket kaşesi basılması ve imza sirkülerinde belirtilen yetkili kişi veya kişilerce imzalanması,

-    Üretim Tesisi sahibi katılımcılar için ayrıca, ekinde üretim tesis bilgilerinin yer aldığı YEK-G Sistemi Katılım Taahhütnamesi’nin “yetkili imzalar” bölümünün şirket kaşesi basılarak imza sirkülerinde belirtilen yetkili kişi veya kişilerce imzalanması,

 -   Anlaşmalar ve Taahütnamenin şirket yetkililerinin imza sirkülerinin aslı ile birlikte posta yoluyla EPİAŞ’a gönderilmesi.

Katılımcıların ayrıca     Takasbank nezdinde YEK-G Sistem Katılım hesabı açtırması gerekiyor. Bu hususları yerine getiren katılımcıların YEK-G Kayıt süreci tamamlanmış olacak ve YEK-G Hesap Durumu “Aktif” hale getirilecek, üretim tesisi sahibi katılımcıların bildirdiği tesislerin Kayıt Durumu “Kayıtlı” hale getirilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler