1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEKA önlisanslarında pay devri yapılabilecek

YEKA önlisanslarında pay devri yapılabilecek

Enerji Günlüğü - EPDK, YEKA önlisansı sahibi tüzel kişiliklerin ortaklık yapısının değişmesine olanak veren düzenleme yaptı, Hanwa ile yollarını...

YEKA önlisanslarında pay devri yapılabilecek

Enerji Günlüğü - EPDK, YEKA önlisansı sahibi tüzel kişiliklerin ortaklık yapısının değişmesine olanak veren düzenleme yaptı, Hanwa ile yollarını ayıran Kalyon'un yeni ortak edinmesinin önü açıldı. .

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği yayınladı. Buna göre Yönetmeliğin “Pay devirleri” başlıklı 57. maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (k) bendi eklendi.

“Madde 57) Lisans alınıncaya kadar veraset ve iflas nedenleri dışında önlisans sahibi tüzel kişinin ortaklık yapısının doğrudan veya dolaylı olarak değişmesi, paylarının devri veya payların devri sonucunu doğuracak iş ve işlemler yapılamaz”.

“k) Bu hüküm; YEKA için verilen önlisanslarda önlisans sahibi tüzel kişinin doğrudan ve/veya dolaylı ortaklık yapısı değişikliklerine uygulanmaz”. 

Bu değişiklikle beraber, YEKA önlisansı sahibi olan tüzel kişiliklerin ortaklık yapısı doğrudan veya dolaylı olarak değişebilecek; bu durumdaki şirketlerin payları devredilebilecek veya payların devredilmesini sağlayacak iş ve işlemler yapılabilecek. 

EPDK'nın yaptığı yönetmelik değişikliği, 2017 yılında gerçekleştirilen YEKA GES1 ihalesini alan Kalyon-Hanwha ortak girişim grubunda ortakların ayrılması sürecinin devamında neler yapılabielceğine ışık tutuyor. Değişiklik, Hanwha'nın hisselerini ortağına devredip ayrılmasından sonra Kalyon'un bu hisseleri yeni bir ortağa devretmesinin önünü açmış oldu. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler