1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan doğal gazda alternatif arıyor

Yunanistan doğal gazda alternatif arıyor

Yunanistan, Rus gazının kesilmesi durumunda gaz arz güvenliğini TAP boru hattı üzerinden ve Revithussa LNG terminalinden gelen sıvılaştırılmış doğal gaz ile sağlayacak.

Yunanistan doğal gazda alternatif arıyor

Enerji Günlüğü - Yunanistan, Rus doğal gazının kesintiye uğraması durumunda TAP boru hattına ve LNG ithalatına güveniyor. 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis yaptığı açıklamada, Rusya'nın Avrupa'ya gazın azaltılmasına veya tamamen kesilmesine karar vermesi durumunda Yunanistan hükümetinin enerji tedarik açığını kapatmak için Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'na (TAP) ve sıvılaştırılmış doğal gaza (LNG) güvendiğini söyledi.

Açıklamaya göre böylesi bir durumda, ülkenin doğal gaz arz güvenliği esas olarak TAP boru hattı sözleşmeleri ve yüksek rezervlerin bulunduğundan emin olmak için özen gösterilen Yunanistan'daki tek LNG terminali Revithussa'dan gelen sıvılaştırılmış doğal gaz ile sağlanacak. Ayrıca Revithussa'da yeni bir yüzer LNG tankı da ilave edildi. Bu da tesisin depolama kapasitesini mevcut 225.000'den 380.000 metreküpe yükseltiyor. Tankın eklenmesi, LNG tedarik zincirinin esnekliğini de artıracak.

TERMİK SANTRALLER YENİDEN DEVREYE ALINACAK

Yunanistan’ın enerji arzını artırma planı, Public Power Corporation şirketinin işlettiği linyit yakıtlı elektrik santrallerinin (PPC) yeniden açılmasını ve alternatif yakıtla çalışabilen 1,7 GW'lık santrallerde doğal gaz yerine mazot kullanılmasını da içeriyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler