1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan enerji tasarrufuna teşvik

Yunanistan’dan enerji tasarrufuna teşvik

Yunanistan hükümeti, vatandaşlara enerji kullanımlarını azaltmaları için kademeli sübvansiyonlar sunacak.

Yunanistan’dan enerji tasarrufuna teşvik

Enerji Günlüğü - Yunanistan, enerji tasarrufu yapanlara daha büyük elektrik faturası sübvansiyonları verecek. 

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, kış aylarında elektrik tüketimini azaltan tüketicilerin daha büyük elektrik faturası sübvansiyonlarıyla ödüllendirileceğini açıkladı. Hükümetin vatandaşlara enerji kullanımlarını azaltmaları için kademeli sübvansiyonlar sunacağını belirten Miçotakis, "Geçen yılın faturasına kıyasla ne kadar fazla enerji tasarrufu yaparsanız o kadar büyük sübvansiyon alırsınız” ifadesini kullandı. 

Yunanistan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle alevlenen fiyatlardaki artışla başa çıkmakta zorlanan haneler ve işletmeler için elektrik faturalarını azaltmaya yardımcı olmak için geçen yıldan bu yana devlet fonlarından yararlandı. Sübvansiyonların yanı sıra Yunanistan, gerçek üretim maliyetlerini yansıtmak için elektrik üreticilerine yapılan ödemelere bir üst sınır getirerek, elektrik faturalarındaki ek ücreti etkin bir şekilde ortadan kaldırdı. Temmuz ayından bu yana, bu 2 milyar eurodan fazla destek sağladı. 

Gazının %40'ından fazlasını elektrik üretmek için yakan Yunanistan, Rusya'nın boru hattı gaz ithalatını azaltmasıyla gelecekteki gaz sıkıntılarını önlemek için tek sıvılaştırılmış gaz terminalinin depolama kapasitesini artırdı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler