1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yunanistan’dan yeni LNG ithalat projesi 

Yunanistan’dan yeni LNG ithalat projesi 

Yunanistan merkezli enerji şirketi Gastrade, Ege Denizi'nde 170.000 mᶟ kapasiteli Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FRSU) projesi için lisans başvurusu yaptı. 

Yunanistan’dan yeni LNG ithalat projesi 

Enerji Günlüğü - Yunan enerji şirketi Gastrade, Dedeağaç yakınlarında ikinci bir FSRU projesi planlıyor. Şirket yeni bir FSRU projesi için lisans başvurusu yaptı.

Yunanistan merkezli doğal gaz şirketi Gastrade, Yunanistan Enerji Düzenleme Kurumu’na (RAE) yeni ve bağımsız bir doğal gaz sistemi (INGS) lisansı başvurusunda bulunduğunu açıkladı. ‘Trakya INGS’ olarak adlandırılan proje kapsamında Ege'nin Kuzey kesiminde, Trakya Denizi'nde yer alacak olan FSRU, 170.000 metreküp depolama kapasitesine sahip olacak ve günde maksimum 22,7 milyon m3 (yılda 5,5 milyar m3) doğal gaz teslim edebilecek.  Proje ayrıca, FSRU'yu bölgedeki mevcut kara gaz iletim boru hatlarına bağlamak için bir açık deniz ve kara boru hattı sistemini de içeriyor. 

PROJE ARZ KESİNTİSİ RİSKİNİ AZALTACAK

Gastrade yaptığı açıklamada, "Proje, Yunanistan'da ve tüm Güneydoğu Avrupa bölgesinde enerji güvenliğini ve gaz tedarik kaynaklarının ve güzergâhlarının çeşitlendirilmesini artıracak ve arz kesintisi riskini önemli ölçüde azaltacaktır" ifadelerini kullandı. Gastrade, son yatırım kararının kısa süre önce alındığı Dedeağaç LNG Terminali için 6,1 milyar m3/yıl kapasiteli INGS lisansını aldı. Şirket, şu anda uygulama aşamasında olduklarını ve gelecek yılın sonlarında bu tesisin de faaliyete geçeceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler