1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yusufeli HES işçileri şantiyeye kapandı proje kesintisiz sürüyor

Yusufeli HES işçileri şantiyeye kapandı proje kesintisiz sürüyor

Artvin Yusufeli Barajı’nın inşası, 4500 çalışanın giriş çıkışa kapatılan şantiye alanında konaklamaya başlatılmasıyla kesintisiz devam ediyor.

Yusufeli HES işçileri şantiyeye kapandı proje kesintisiz sürüyor

Enerji Günlüğü - Artvin Yusufeli Barajı’nın inşası, 4500 çalışanın giriş çıkışa kapatılan şantiye alanında konaklamaya başlatılmasıyla kesintisiz devam ediyor.

Artvin’deki Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013 tarihinde, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans bağlantısı ile temeli atılan Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı sürüyor. Yapımı Limak İnşaat tarafından üstlenilen ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda da en yüksek seviyede koronavirüs (KOVID-19) tedbirleri alındı.

4500 ÇALIŞAN ŞANTİYEDE KALIYOR

Gövde yüksekliği açısından dünyanın üçüncü büyük barajı unvanına sahip olacak barajın inşaat sahasına giriş ve çıkışlar kapatılırken, 4 bin 500 çalışan şantiyede hazırlanan alanlarda konaklamaya başladı. Yusufeli Barajı Proje Müdürü Feridun Ünsal, baraj inşaatında 202 metre gövde yüksekliğine ulaştıklarını belirterek, “Pandemi ilan edilen koronavirüsten etkilenmemek için baraj inşaatında çalışan personelimiz şantiyede ikamet ediyor. Böylece dışarıyla olan teması komple iptal ettik. Ayrıca gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

2021 YILINDA DEVREYE GİRECEK

Yusufeli Barajı’nda, 558 megavat kurulu güce sahip santralla 650 bin nüfuslu bir şehrin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen Yusufeli Barajında 2 milyar 130 milyon metreküp su depolanacak. 2,5 milyar liraya mal olması planlanan projeyle günlük 3 milyon TL elektrik enerjisi geliri elde edilecek. Projenin 2021 yılında devreye girmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler