1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Zaimler: Elektrik dağıtımı iyi uygulamalarla anılmalı

Zaimler: Elektrik dağıtımı iyi uygulamalarla anılmalı

Elder Başkanı Kıvanç Zaimler, elektrik dağıtımının iş kazaları ile değil, iyi uygulamalar ve yeniliklerle anılan bir sektöre dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Zaimler: Elektrik dağıtımı iyi uygulamalarla anılmalı

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, Antalya’da gerçekleştirilen 4. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin açılışın bir video mesaj gönderdi. Zaimler, Mısır’da düzenlenen ve COP27 olarak bilinen Birleşmiş Miletler İklim Konferansı’na katılmak zorunluluğundan dolayı İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesinde bulunamadığını vurguladı.

İklim değişikliğinin sonuçları, olağanüstü iklim olayları, sel ve orman yangını gibi afetlerin artışına işaret eden Zaimler, “Bu kapsamda Birleşmiş Milletler İklim Konferansı ve buradan çıkacak sonuçlar iklim koşullarından yoğun olarak etkilenen sektörümüz, hizmet verdiğimiz 48 milyon kullanıcı ve güzel ülkemizin her bir ferdi için de çok önemli” dedi.

Elder Başkanı Kıvanç Zaimler, elektrik dağıtım sektörünün dünyadaki en önemli buluşlardan birisi sayılan ama gözle görülüp elle tutulamayan elektriği, evlere, dükkanlara, fabrikalara ve tarlalara kadar taşıyarak çok önemli bir rol üstlendiğini ifade etti, yaz kış, gece gündüz sahada olan tüm dağıtım ekiplerine teşekkür etti.

Elder Başkanı Kıvanç Zaimler, Türkiye’nin her noktasına kesintisiz, kaliteli ve çevreyle uyumlu elektrik dağıtan şirketlerin çalışanların sağlığını korumak ve onlara güvenli çalışma ortamları sağlamak zorunda olduğunu vurguladı. Bu bakış açısının, elektrik dağıtım şirketlerinde çalışanların yanı sıra alt yüklenici şirketlerde çalışanları da istisnasız şekilde kapsadığını kaydeden Zaimler şöyle devam etti:

“Bu amaca ulaşmak için bugüne kadar eğitim, kişisel koruyucu donanımlar, elektriksel güvenlik ekipmanları, saha analizleri ve çalıştaylar gibi pek çok alanda adımlar attık. Bununla birlikte iş sağlığı ve güvenliğine yönelik 20 Ar-Ge projesini EPDK’nın desteğiyle hayata geçirdik. Dünyadaki iyi örnekleri ve teknolojileri baz alarak sektör standartlarını ileriye taşıdık. Sektörümüzü kazalarla anılan değil, iyi uygulamalar ve yeniliklerle anılan bir sektöre dönüştürmek için kararlı adımlarla ilerliyoruz.”

Elektrik dağıtım sektöründe yöneticisinden saha çalışanlarına kadar tüm bileşenlerin belirli bir iş sağlığı ve iş güvenliği olgunluğuna erişmesi gerektiğini belirten Kıvanç Zaimler, her dağıtım şirketinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleşmesi için iş birliğine ve sinerjiye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler